Hirdetések helyett álláshirdetéseket böngésztem

Nem igazán jutok dűlőre a hirdetésekkel kapcsolatban. Értem, hogy mindent el kell valahogy adni, ugyanakkor néha egyszerűen nevetnem kell bizonyos hirdetéseken, mert nem hiszem el, hogy bárkire is meggyőző hatással vannak. Pedig van az a fajta hozzáállás, hogy az idegesítően emlékezetes is jobb, mint a semmilyen – hát ebben nagyon nem hiszek, legalábbis az én generációmnál és a nálam fiatalabbaknál ez már nem válik be, az biztos. Az influencerek hirdetéseivel kapcsolatban is gyakran azt hallom, hogy amit már mindenki reklámoz, azt sok fogyasztó inkább szándékosan elkerüli, pont az agresszívnak mondható kampány miatt. Persze az is benne van, hogy valahogy elinflálódik a termék azzal, hogy boldog-boldogtalan hirdeti. Ugyanez szerintem bármilyen formátumú reklámra igaz. Ahelyett, hogy beépülne a tudatunkba a márka és a termék, inkább untig elegünk lesz belőle, és már csak azért is el fogjuk kerülni. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen, na meg a környezetem döntő része, és másokat tényleg meggyőznek ezek a hirdetések. Nem tudom. Senki nevében nem szeretnék beszélni, csak azt mondom, amit én magam is látok és tapasztalok. Emlékszem, régen társadalmi célú hirdetések is mentek a tv-ben. Na azokat nagyon izgalmasnak és érdekesnek találtam mindig. Nem tudom, manapság vannak-e még ilyenek, mert már nagyon ritkán nézek tv-t. Néha belegondolok, hogy régen mennyire a tv volt a középpontja ezeknek a hirdetéseknek, ma meg már mindent a kattintások száma határoz meg… Hihetetlen, mennyire az online világba tevődött át életünk. Azért mindenesetre igyekszem a lehető legtöbb reklámot elkerülni, de nyilván lehetetlen teljesen kiszűrni őket, így igyekszem mindig valami hasznosabbra és értékesebbre figyelni, amikor találkozom eggyel. Hogy túl kritikus vagyok a hirdetésekkel?! Lehetséges. De amíg a legtöbbjük mindenféle kreativitást nélkülöz, addig nem is fogok máshogy állni a témához, sajnálom. Sajnos ez a legtöbb, amit tenni tudok.

Inkább arra koncentrálok, hogy az egyetemi tanulmányaim is rendben legyenek és a diákmunka budapesten – merthogy itt képződöm és dolgozom. Ha te is éppen diákmunkát keresel, ráadásul olyat, ami nem csupán korrekt bérezést biztosít, hanem akár szakmai előrelépési lehetőséget is, emellett fontos, hogy igazítani tudd az óráidhoz, akkor neked is érdemes lehet megismerned a TopiWork Iskolaszövetkezetet!

Nálunk egészen érdekesen alakult a dolog ezzel kapcsolatban a baráti társaságban, ugyanis pár hónapja még többen neki voltunk keseredve: hiába regisztráltunk több diákszövetkezetnél is, nem kaptunk releváns ajánlatokat. Aztán egy nagyon egyszerű dolognak köszönhetően – úgymint egyikünk beírta a laptopján a keresőbe, hogy “diákmunka budapest” – rátaláltunk a TopiWork Iskolaszövetkezetre, és azóta teljes a boldogság, ugyanis majdnem mindannyian egy területünkön aktuális, szuper gyakornoki pozíciót csíptünk meg ráadásul! De nemcsak az járhat jól a TopiWorknél, aki gyakornoki munkát keres, ugyanis fizikai vagy alkalmi jellegű munkák is bőven akadnak náluk. Ráadásul még kategóriákba is gyűjtötték a munkákat a weboldalon, hogy könnyebb legyen nekünk, hallgatóknak válogatni.

Szóval térjünk is át szerintem a weboldalra, mert erről igenis van mit beszélni! A topiwork.hu ugyanis az egyik fő előnye az iskolaszövetkezetnek. Én korábban nem láttam még ilyen könnyen kezelhető és információban gazdag weboldalt egyik szövetkezetnél sem, szóval nálam a weboldal mindenképpen plusz pont, és ezzel a barátaim is egyetértenek! Ugyanis a legnagyobb előny a TopiWork Iskolaszövetkezetnél, hogy minden folyamatot el lehet intézni náluk online, kezdve a megfelelő állás megtalálásával! Minden friss munka kikerül ugyanis a honlapra, így érdemes rendszeresen frissíteni az oldalt. Szerintem ennél még sosem volt egyszerűbb és kényelmesebb diákmunkát találni.

diákmunka budapest

Nekem legalábbis tényleg kifejezetten könnyen ment a dolog. Akkor már egy ideje nézegettem a weboldalt, mindig frissítettem a legújabb munkalehetőségekre. Közben összeraktam az önéletrajzomat is a legjobb tudásom szerint, na meg a TopiWork oldalán sokat olvasgattam a blog szekcióban, ami nagyon érdekes és tanulságos volt számomra. Itt ugyanis olyan, a munkakereséshez kapcsolódó témákról írnak, amelyekről igenis érdemes beszélni, főleg, ha a jelentkező abszolút pályakezdő. Az egyik szövegben a motivációs levélről volt szó, ami nekem is nagyon jól jött, mert nem érzem magabiztosnak a tudásom. Egy másik blogcikk az interjúra tér ki, azaz hogy mire és hogyan érdemes készülnünk, ha erre kerülne a sor. Ráadásként az egyik bejegyzés a TopiWork egyik kiemelt szakmai partneréről szól, akikhez már sok évnyi munkaközvetítés fűzi őket, és ahol a diákok nem csupán szakmailag, hanem emberileg is fejlődnek. Egyébként ez úgy általánosságban elmondható a TopiWorkről: nagyon megválogatják a szakmai partnereiket, és többségükkel már régóta dolgoznak együtt. Így a cég is tudja, hogy mire számíthat a diákmunkát vállalókkal kapcsolatban, és a diákok is tisztában vannak vele, hogy egy megbízható partnerhez kerülnek, mint munkavállaló. Ez pedig nagyon fontos, már csak azért is, mert általában az első tapasztalatait diákmunkában szerzi az ember, és ha azt érzi, hogy hasznos munkát végez és számítanak rá, az nagyban építi a szakmai önbizalmat és a motivációját is növelheti. Ezért is gondoltam arra, hogy ebben a bejegyzésben bemutatom a TopiWork Iskolaszövetkezetet: tudom, hogy sokat jelenthet az, ha egy megbízható, stabil szövetkezetnél tudtok olyan munkát vállalni, amit örömmel végeztek nap mint nap, még akkor is, ha tudjátok, hogy valószínűleg nem ez lesz örökké a feladatotok. Bár itt is van kivétel, mert ha gyakornok vagy, akkor könnyen “marasztalhatnak”, aztán pedig ott a lehetőség, hogy felfelé lépkedj a ranglétrán… De azokat is szeretném biztatni, akik alkalmi jelleggel keresnek munkát, vagy tanulmányaiktól teljesen különböző területen szeretnének érvényesülni. Ilyenkor azt hiszem, a lényeg a korrekt bérezésen felül a rugalmas beosztás, ez pedig mind megvan a TopiWork esetében! Nagyszerű lehetőségeket biztosítanak mindenkinek, aki szeretne munkát vállalni a tanulmányai mellett. Ráadásul az ott dolgozók is igazán emberségesek és profik, bármilyen felmerülő kérdés esetén bátran lehet hozzájuk fordulni.

Tehát ha amire szükséged van, az egy jól fizető, stabil diákmunka budapesten vagy a környékén, akkor a lehető legjobb döntés lesz számodra, ha megismerkedsz a TopiWork Iskolaszövetkezettel. Én és a barátaim csak pozitív tapasztalatokról tudunk beszámolni a szövetkezettel és a munkákkal kapcsolatban.