Illóolajat is csak megbízható forrásból – a pipereporta.hu-ról!

Napjainkban egyre divatosabbak a nagy tisztaságú anyagok a különféle gyógyhatású készítményekben, valamint a kozmetikumokban egyaránt. 

Emellett az örvendetes tény mellett ugyanakkor nagyon körültekintőnek is kell lenni, ha beszerzünk egy-egy kozmetikai alapanyagot, amelyről a hirdetésekben azt állítják, hogy az garantáltan százszázalékos tisztaságú, és az új divatos szóval élve, “mindentől mentes”.

ĺgy van ez számtalan illóolaj esetében is, melyeknél minden esetben informálódni kell – a csomagoláson található adatokat átolvasva, hogy valóban vegyszermentes, valamint rovarirtóktól mentes minőségű terméket vásároltunk-e.

A természetes olajokat a növények virágaiból, leveleiből, gyökereiből nyerik ki különféle módszerekkel. 

Míg például az ókorban desztillációval nyerték ki a különféle növényekből az illóolajat, mára már számos egyéb módszer rendelkezésre áll ezeknek az értékes anyagoknak a kinyerésére. ĺgy például a gőz desztilláció, mely az egyik leggyakoribb és egyben legkíméletesebb illóolaj kinyerési eljárás is.

Létezik továbbá az elsősorban a citrusfélék esetében használatos préselés, amely tulajdonképpen a hidegsajtolás módszere, valamint a virágokból elnyert illóolajok esetében oldószeres extraktálást alkalmaznak. Ezenkívül a szén-dioxid segítségével történő extralálás is bevett módozat, melynek lényege, hogy az illóolajok kinyerése alacsony hőmérsékleten történik, így sokkal több illóolaj épen marad. 

A pipereporta.hu kínálatában szereplő illóolajoknál az a kifejezés szerepel a százszázalékos tisztaság bizonyítására, hogy „gázkromatográffal vizsgált”. Ez a gázkromatográfos módszer egy, a szerves és szervetlen vegyületek elválasztására szolgáló metódus, melyet élelmiszerek, gyógyszerek, növényvédő szerek, valamint kozmetikumok esetében alkalmaznak abból a célból, hogy megállapítsák, pontosan milyen anyagokat, komponenseket tartalmaz adott készítmény.

Nagyon leegyszerűsítve tehát, ha azt látjuk, hogy valami százszázalékos tisztaságú, és ezt gázkromatográfos vizsgálat erősíti meg, akkor egészen nyugodtak lehetünk abban, hogy ez így is van, mint a pipereporta.hu illóolajai tekintetében. 

illóolaj

Ezek az illóolajok fertőtleníthetik a levegőt, ápolhatják a bőrt, illatosíthatnak, általánosan javíthatják a közérzetünket.

A pipereporta.hu-nál 16 féle illóolajat találhatunk százszázalékos tisztaságban.

A teljesség igénye nélkül például borsmenta, citromfű, eukaliptusz, édes narancs, vérnarancs, kámfor, orvosi zsálya és rozmaring illóolajat is. Ez az illóolaj kollekció nemcsak finom illatokkal kényeztet, hanem velük teljesen kockázatmentesen szépülhetünk és gyógyulhatunk is.